A szúnyogháló az ablakok kiegészítője, de melyik nyílászárón van rá szükség leginkább? Minden ablakra kell hálós fedés?

Nem fontos minden ablakot lefedni, ráadásul a fixen rögzíthető hálók már elavultnak számítanak. Helyettük a modernebb, mobil szúnyoghálókkal érdemes tervezni.

Szúnyogháló a konyhában

Az egyik ablak, amire mindenképpen érdemes szúnyoghálót tenni, nem más, mint a konyha ablaka. Gondoljon csak bele, hogy mennyire hasznos az étkező, a konyha vagy az amerikai konyhás nappali ablakain egy ilyen kiegészítő!

Az ételkészítés azzal jár, hogy mindenféle illatok, szagok keletkeznek az alapanyagok előkészítése, majd a sütés és a főzés közben is. A több órásra is nyúló foglalatosság kellemetlenné válik, ha közben a szagok megrekednek a konyhában és átszivárognak a lakás többi helyiségébe is.

Az alapos szellőztetés nem maradhat el, de gyakran már főzés, sütés közben, illetve indokolt esetben is ajánlott ablakot nyitni. A hagymavágás, párolás ilyen tevékenység, gyorsan utat kell engedni a könnyfakasztó aromáknak.

A konyhai szagelszívó csak kiegészítő megoldás, a friss levegő az, ami képes a tér levegőjét lecserélni és megkímélni a lakástextileket az ételszagtól. A fixen rögzített szúnyogháló számít alap verziónak, de nem kell ragaszkodni hozzá.

Mozgatható hálók az ablakokon

A mobil szúnyoghálókat egyre többen részesítik előnyben, hiszen sokkal sokoldalúbbak, mint az ablak keretére szegezett háló. A mobil háló kerete mozgatható oldal irányba vagy függőlegesen, a beszerelt típus szerint. Amikor szükség van ablaknyitásra, de nem szeretnék beengedni a rovarokat, akkor a hálóval útjukat lehet állni, anélkül, hogy a friss levegőről le kellene mondani.

A mobil modellek egyik változatát a dekoratív pliszé szúnyoghálók jelentik. Mindkét típus készülhet ajtóra szerelhető méretben is, ami illik egy amerikai konyhás nappali teraszának a nyílászárójára.

Rendeljen új szúnyoghálókat azért, hogy ne kelljen választani a friss levegő és a rovarmentes nyugalom között a saját konyhájában!