A műanyagból gyártott nyílászárók az ablakok és az ajtók leggyakoribb változatai. Megéri javíttatni vagy inkább újat kell belőle vásárolni?

A műanyagnak nagyon erős és ellenálló tud lenni, ha arra van szükség. Ez minden ablaknak az előnyére válik, mert minden nap használjuk őket. Az elhasználódás jelei jó esetben csak több év után fognak jelentkezni. Felmerül a kérdés, hogy lehet e javíttatni, érdemes erre költeni vagy pedig az ablakcsere az, amit be kell ütemezni.

Újat vagy javítottat használjon?

Az új ablaknak megvan az az előnye, hogy a teljes élettartamával lehet számolni. Nem biztos, hogy a toldozásra foltozgatásra költeni megéri. Számításba kell venni, hogy hány éves a nyílászáró, milyen mértékben van leamortizálva és mennyivel tud javítani az állapotán a szakember közreműködése.

Az ablak hibái lehetnek javíthatóak és nem javíthatóak is. Attól függően tudja a szakember helyrehozni a problémát, hogy mi okozza és mennyire súlyos a gond. 

Az ablakot használók gyakran szembesülhetnek azzal a jelenséggel, hogy záráskor, nyitáskor akad, szorul az ablak. A vasalat és a zárszerkezet is okozhatja a nehézséget. Alkatrészt kell cserélni, ha nemcsak zajos vagy nehézkes a használata a nyílászárónak, de el is tört valamelyik elem.

Az elkopott, kilazult vagy törött alkatrészeket egy precíz szakember ki tudja cserélni vagy meg tudja húzni, mikor melyikre van szükség.

Válassza a megbízhatót!

A régi vagy rosszul kiválasztott nyílászáróknál a csere az egyetlen lehetőség. Az üvegezés, a gumitömítések, a merevítés mind befolyásolják az ablak teljesítményét.

A műanyag nyílászáró javítás költségei kisebbek, mint az új termék beszereltetése. Egy új nyílászáró ára függ attól, hogy milyen márkájú, milyen alapanyagú ablak kerül a keretbe. A minőségi anyagok és a korszerű technológiák használata többe kerül, de cserébe az ablak is tovább fogja bírni.

A cégünk meg tudja szervezni az ügyfeleinek a teljes műanyag nyílászáró cserét termékkel és szolgáltatásokkal együtt. Amennyiben aktuális az új műanyag nyílászáró beépítés, lépjen velünk kapcsolatba és beszéljük meg a részleteket!