A műanyag bejárati ajtó egyike a gyakran választott típusoknak. Egy mesterséges anyagból készült nyílászáróról van szó.

Köztudott, hogy a bejárati ajtó nem lehet akármilyen, mert többet várnak el tőle, mint egy szimpla ajtótól. Elválasztja a lakás, ház belső tereit a külvilágtól, tehát elsősorban biztonság érzetet és maximális védelmet várunk el tőle.

A fa és a fém mellett ez a harmadik alapanyag típus, amiből ajtókat is készítenek. A műanyag nyílászárók mellett több érv is szól.

Érvek a műanyag ajtó mellett

  1. A műanyag ajtókat azoknak a vásárlóknak ajánljuk, akik nem szeretnének rendszeres karbantartással vesződni. Mivel a műanyag egyáltalán nem természetes anyag, az ilyen jellegű tevékenységeket máris ki lehet húzni a listáról.
  2. Méretben, színben, formában, stílusban, kiegészítőkben is óriási választékkal rendelkező nyílászáróról van szó. Standard és egyedileg gyártott modell egyaránt elérhető belőle.
  3. A műanyag nyílászárók kategóriáján belül is vannak minőségbeli és ezzel összefüggésben, árbeli különbségek. Alaposan meg kell ismerni a terméket, utána érdeklődni, hogy milyen, főbb tulajdonságokkal írható le.
    Az olcsóbb műanyag hajlamos arra, hogy a környezeti hatásokra intenzívebben reagál, tehát vetemedik, sérül, eldeformálódik.
  4. Az ajtó védelmi szintjében nem csupán az alapanyaga játszik meghatározó szerepet. A zárbetét kategóriája is befolyásolja, hogy mennyire könnyen törhető, illetve manipulálható az ajtó.
  5. Az új, igényesen kivitelezett műanyag nyílászáró sajátossága, hogy kiválóan szigetel. A zavaró hangok és a huzat is kint marad, amire nagy szükség van minden ingatlannál.

Az új ajtó nyitásiránya, valamint a jobbos, balos kivitelezés is kérdés. Jellemzően az ajtók nagy része befelé nyílik, ha magán ingatlanról van szó. Az ajtó pántjának elhelyezkedése mutatja meg, hogy jobbos vagy balos e a nyílászáró.

Ajtóból, különösen, ha az bejárati, ne elégedjen meg a legolcsóbb változattal! Törekedjen arra, hogy a az ár és érték aránya összhangban legyen. A mi nyílászáróink műanyagból készült változatai megfelelnek ennek a kritériumnak is. Szívesen adunk bővebb tájékoztatást róluk, ha igényli.