Ugyan a tavasz még csak most köszöntött be, érdemes már a nyári időszakra is gondolni, és kutatni azokat a megoldásokat, amikkel majd könnyebben el fogja tudni viselni a forróságot otthonában. A kánikula elleni védelemben fontos szerepet töltenek be például a redőnyök, ezért, ha nem állnak rendelkezésére az árnyékolók vagy nincsenek jó állapotban a meglévők, ajánlott az új eszközök beszereltetése.

 

A redőny beszerelés kifejezetten tanácsos, ha a nyílászárók déli vagy keleti fekvésűek. Az ilyen elhelyezkedésű ablakokat sokat éri az erős napsugárzás, emiatt nap végére elviselhetetlen hőmérséklet uralkodna az ingatlanban. A hőség elleni védelmet tovább fokozhatja, ha a redőnyök fehér színűek. Ezek az árnyékolók legalább 5-8 oC-kal csökkentik a benti hőmérsékletet.

A redőnyök alapanyaga is számít a forróság elleni küzdelemben, az alumíniumból készült árnyékolók tulajdonképpen plusz hőszigetelő réteg szerepét töltik be.

 

Ha Ön is szeretne gondoskodni a megfelelő redőnyök beszereltetéséről még a nyár előtt, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!