A beltéri ajtók kínálata nagyon színes, ezért nem egyszerű dönteni közöttük. Melyik ajtót érdemes beltérre választani?

A legrégebbi típus a jól ismert fa beltéri ajtó, aminek természetes alapanyaga egyszerre jelent előnyt és hátrányt is. Lehet natúr vagy festett, mindig minőségi nyílászárót jelent, amivel viszont törődni is kell. A másik alaptípusa a nyílászáróknak a  műanyag beltéri ajtó, ami egy olcsóbb, de változatosabb kategóriát jelent. A műanyag kedvező ár-érték arányt képvisel, ami mindenhol megtalálhatja a helyét.

A  dekorfóliás beltéri ajtók jelentik azt a kategóriát, ami teljes mértékben a modern nyílászárókhoz köthető. Az ilyen ajtók jellemzője, hogy egy MDF nevű alapanyagból gyártják őket. Mi is az az MDF? Nem műanyag és nem is teljesen fa. Az ajtólap faőrleményből és műgyantából áll, a lap üregeit pedig karton tölti ki. Az ajtólapot bevonják, laminálják a dekorfóliával. A dekorfólia rengeteg színlehetőséget rejt magában, még fautánzatot is kaphat az ajtó.

Egyszerű, de nem silány ajtó

dekorfóliás beltéri ajtó kettő, verhetetlen tulajdonsággal rendelkezik. Az egyik a gyors gyártás, a másik pedig az alacsony ár. Az ilyen nyílászáró tehát mindenki számára elérhető. Az olcsó ajtó ugyan valamivel alacsonyabb minőséget képvisel például egy tömörfa ajtóhoz képest, de mivel beltéri nyílászáróról van szó, így megfelel az alapvető elvárásoknak. A beltéri használathoz ideális tulajdonságokkal bír és nem is kell karbantartani sem. A felülete végleges kezelést kapott a fóliabevonattal, ezért nem kell később festeni.

Nem kell várni arra, hogy megérkezzen, szinte azonnal be lehet építtetni a szabványméretű modelleket. Igényes kidolgozás, nagy szerkezeti szilárdság jellemzi a  dekorfóliás beltéri ajtókat, ezért külsejükben nem jelentenek kompromisszumot. Az átlagos, egyszerű, praktikus, kis beruházást megkövetelő ajtók nagyszerű példája az ilyen nyílászáró.

Ha felkeltette az érdeklődését a tőlünk megrendelhető ajtók valamelyike, keressen minket bizalommal az elérhetőségeink egyikén!