A műanyag nyílászáróról tudjuk, hogy az a típus, amire a legkevesebbet kell költeni. Mennyi az annyi, mibe kerül egy új műanyag ablak vagy éppen ajtó?

A magas elvárásokhoz tervezett ablak, ajtó huzatmentesen záródik, nagyszerűen szigetel és hosszú távon megtartja az eredeti állapotát. Az ingatlanra vonatkozó befektetésről van szó, ami a lakók kiadásaira és jóllétére is egyaránt hatással van. A kérdés az, mennyit kell költeni egy ilyen jellegű befektetésre?

Az ablak csak a kezdet

A kiválasztott termék ára csak a kezdet. Természetesen itt is vannak eltérések attól függően, hogy az ablak milyen kategóriába tartozik, mennyire sokoldalú, mit tud nyújtani a vásárlónak. A beépítendő ablakok száma, a nyílászáró mérete, de a nyitási módja is befolyásolja az árat. A hőszigetelés mértékét az ablakok légkamráinak száma adja. Minél több van belőlük, annál drágább az ablak is. A következő tétel a beépítés maga, ami megint csak nagyon eltérő számokat mutathat a végső elszámolásnál.

Természetesen a több feladat több munkával és magasabb költségekkel jár. A szakemberek óradíja képezi a költségek alapját. Egyes helyeken még a kiszállást, a felmérést is belekalkulálják a számla összegébe, az ügyfél terhére.

Az biztos, hogy a teljes beépítés többe kerül, mint a részleges. A részleges beépítés alatt azt értjük, hogy a nyílászáró régi tokja, kialakított nyílása rendelkezésre áll és ebbe kerül majd az új ablak. Abban az esetben, ha a csere falbontással jár együtt, nőnek költségek. A szakembereknek dolgozni kell a fallal, ami törmelékkel is jár együtt és annak elszállításával. A helyére került ablakot be is kell állítani, máskülönben nem azt a teljesítményt fogja adni, amit elvárnak tőle a későbbiekben.

A nyílászárók minősége kiemelt fontosságú, ezért nem érdemes pont ezeken spórolni. Műanyag ajtók és ablakok között is találhat prémium minőséget, ha a megfelelő helyen keresi. A nyílászáró kereskedésünk termékeiben Ön sem fog csalódni, ráadásul vásárlóinkat nem hagyjuk magukra, teljes körű szolgáltatást nyújtunk mindenkinek.